Új partnerünknél, a Pajzos Tokajnál korábban nem volt online értékesítés, de már a terveik között szerepelt ennek elindítása. Mivel a boraik megtalálhatóak a Kóstolom Borbár szortimentjében, így a Kóstolom csapat új projektjéről, a WineGroupról is az elsők között értesültek, és azonnal éltek is a kínálkozó lehetőséggel – elindították saját termelői webáruházukat.
A világszinten is ismert és elismert Kelet-Magyarországi borvidéken, Tokaj-Hegyalján 1992-ben tizenkét francia befektető megvásárolta az addig állami tulajdonban lévő Pajzos dűlőt, és létrehozták a ma is ezen a néven működő borászatot. Az időközben többségi tulajdonossá vált Jean-Louis Laborde 8 évvel később, 2000-ben felvásárolta a Megyer dűlőt is, azóta ezen a két, nagyjából azonos nagyságú, de nagyon más karakterű területen folyik a szőlőtermesztés. A délkeleti fekvésű Megyer dűlő vulkanikus ásványokban gazdag, színes riolittufa alapkőzettel és agyagos, morzsalékos, barna erdőtalajjal rendelkezik. A porhanyós termőrétegben keveredik a vulkáni alapkőzet a fedőréteggel, amely kedvez a magas beltartalmú, minerális, komplex borok készítésének. A 63 hektáros szőlőterületen Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály terem. A Pajzos dűlő területén nyirokbemosódásos barna erdőtalaj keveredik andezittufa kőzettel. Ezen az 54 hektáron Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály és Zéta ültetvények találhatók, melyekből a magasabban elhelyezkedő táblákról kiváló száraz borok készülnek, az alacsonyabban fekvő területeken pedig tökéletesen aszúsodnak a szőlőszemek. Ezt a területet délről a Zsadány patak határolja, amely az őszi csapadékos időjárás mellett biztosítja az aszúszemek képződéséhez nélkülözhetetlen Botrytis Cinerea képződéséhez szükséges párát. A Pajzos dűlő kiemelkedő aszúszemeinek minősége legjobban az eszenciában érvényesül, ebben pedig a Pajzos Tokaj igazán szép eredményeket tud felmutatni, hiszen az egyetlen magyar borászat, amely eszenciárajára két alkalommal, az 1993-as és az 1999-es évjáratra egyaránt 100 pontot kapott Robert Parkertől.
Laurent Comas birtokigazgató és Naár Ferenc főborász fontosnak tartja, hogy az évjáratok közötti különbségekre már a szőlőben reagáljanak, mert a tokaji hagyományoknak megfelelő, de modern technológiával készülő borok minőségének mindig kiválónak kell lennie, a különbségek legfeljebb a mennyiségben mutatkozhatnak meg évről évre. A Pajzos Tokaj borainak kétharmada a külföldi piacra kerül, de különböző árkategóriájú boraikkal itthon is számos helyen találkozhatunk: szupermarketekben, borszaküzletekben, magas presztízsű éttermekben egyaránt, és mostantól a manapság oly fontos online térben is.
A Pajzos Tokajnál korábban nem volt online értékesítés, de terveik között szerepelt ennek elindítása. Mivel a boraik megtalálhatóak a Kóstolom Borbár szortimentjében, így a Kóstolom csapat új projektjéről, a WineGroupról is az elsők között értesültek. Jó lehetőségnek találják ezen a felületen elindítani a pince online borértékesítését, hiszen az egyeztetések során bebizonyosodott, hogy egyeznek az elképzelések. A jelenlegi helyzettől függetlenül is elkezdték volna az együttműködést, de a mostani indulás talán azért is szerencsés, mert így a Pajzos borok rajongói az otthonuk biztonságában sem kell nélkülözniük a kedvenc boraikat.
.
A termelő webshopja: https://pajzos.wineshop.hu
Powered by WineGroup
Ha szeretnél Te is 24 órán belül egy profi webshopot, vedd fel velünk a kapcsolatot! https://winegroup.hu/#kapcsolat
Kövess minket csatornáinkon:
FACEBOOK https://www.facebook.com/winegroup/
INSTAGRAM https://www.instagram.com/winegroup.hu/
LINKEDIN https://www.linkedin.com/company/winegroup
PODCAST Spotify